Professori Sergiy A. Vorobyoville IEEE Fellow -arvo

05.12.2017

Vorobyovin kehittämiä menetelmiä on sovellettu laajalti erilaisissa antennijärjestelmissä, tutkissa ja tietoliikennejärjestelmissä.

VorobyovSergiy_02.jpg

Maailman suurin tekniikan alan kansainvälinen järjestö IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) on myöntänyt Aalto-yliopiston signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksen professori Sergiy A. Vorobyoville IEEE Fellow -arvon, joka on sen jäsenistön korkein aste. Vorobyov sai arvon tutkimusansioistaan optimoinnissa robustien menetelmien kehittämiseksi signaalinkäsittelyn alalla. Hänen kehittämiään menetelmiä ja tuloksia on sovellettu laajalti erilaisissa antennijärjestelmissä, tutkissa ja tietoliikennejärjestelmissä. Vorobyovin tutkimus on edistänyt merkittävästi optimointimenetelmien teorian ja menetelmien kehitystä signaalinkäsittelyssä. 

Professori Vorobyov on aikaisemmin palkittu tutkimustyöstään Kanadassa ja Saksassa.

IEEE valitsee vuosittain pienen joukon (alle 0,01%) ansioituneimpia jäseniään ylennettäväksi Fellow-asteelle. Tähän mennessä 18 suomalaista on ylennetty Fellow-jäseniksi, joista kolme on Aalto-yliopiston signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselta.

Kuva: Anni Hanén